085 485 54 44
VDO partner

Opleiding Tachograaftechnicus

 

Tachograafinstallateurs in werkplaatsen zijn met ingang van 1 januari 2017 verplicht een IBKI-examen afgelegd te hebben en te beschikken over een diploma waarmee een bevoegdheidspas kan worden aangevraagd om werkzaamheden aan tachografen te mogen uitvoeren.

 

Inhoud van de training

Tijdens de 4-daagse training voor werkplaatsmedewerkers wordt je volledig ingelicht over de werking, het bedienen, ijken en verzegelen van de tachograaf zodat je als gecertificeerd tachograaftechnicus je werkzaamheden kunt uitvoeren voor analoge en digitale tachografen. Na deze opleiding, welke wordt afgerond met het IBKI examen Tachograaftechnicus, ben je volledig op de hoogte van actuele wet- en regelgeving, de werking van de tachografen, het onderhoud en het ijken & verzegelen ervan en leer je werken met de bijbehorende werkplaatssoftware. Na het succesvol afronden van de twee examens, kan je via www.kiwaregister.nl je werkplaatspas aanvragen.

De opleiding is interactief en het geleerde kan middels echte tachografen, demonstratiekoffers en miniatuur 20 meter banen direct in de praktijk worden gebracht.

Kortom, theorie en praktijk combineren precies dat wat belangrijk is om het examen succesvol af te leggen.

 

Voor wie?

De opleiding Tachograaftechnicus is speciaal voor werkplaatspersoneel die zich bezig gaan houden met inbouwen, repareren, ijken en verzegelen van tachografen

 

Duur van de opleiding

De opleiding neemt 4 dagen in beslag, aangeboden in twee blokken van 2 dagen. Het tweede blok wordt afgerond met het theorie- en praktijkexamen van het IBKI. Je hoeft dus niet weer apart bij het IBKI je examens af te leggen wat je kans op slagen veel groter maakt.

 

Investering

Per cursist: zie onderstaande inschrijvingspagina

 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via onderstaande pagina.